De galerie is gelegen aan de Eendrachtsweg 20, tegenover het Museumpark (Boijmans van Beuningen, Chabot, Het Nieuwe Instituut, Kunsthal en Sonneveld Huis en het nieuw te bouwen Collectiegebouw).

Galerie Christian Ouwens is aangesloten bij de KunstKoop regeling. Met de KunstKoop kunt u een kunstwerk of design object aanschaffen en in termijnen betalen door middel van een (renteloze!) lening van het Mondriaan Fonds.
Museum tentoonstelling voor Thé Tjong-Khing

Galerie Christian Ouwens werkt al jaren samen met kinderboeken illustrator Thé Tjong-Khing (1933). Afgelopen jaar waren de originelen en enkele voorstudies van ‘Bosch, het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal…’ in de galerie te bezichtigen en bij hoge uitzondering waren enkele werken te koop. Na groot succes zal deze tentoonstelling binnenkort verplaatst worden naar Het Noordbrabants Museum.

De expositie ‘In de ban van Bosch - Pieter Bruegel de Oude, Thé Tjong-Khing, Jan Fabre en Gurt Swanenberg’ zal te zien zijn van 29 oktober 2016 tot en met 29 januari 2017 in Het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch.
Nieuwe schilderijen van James Aldridge

Christian Ouwens zag in 2007 het schilderij ‘Cold mouth prayer’ van James Aldridge in Tate Modern in Londen. Sindsdien nam hij vrienden en relaties mee om het te laten zien.

Sinds 2015 vertegenwoordigt Galerie Christian Ouwens de kunstenaar.

​Hiernaast ziet u het meest recente werk van James Aldridge van 200 bij 250 cm. genaamd Cover.

Klik hier voor details van Cover.
Beeldverhaal ontmoet literatuur

De avonden is de debuutroman van Gerard Reve. In het hele verhaal worden tien dagen uit het leven van de 23-jarige kantoorklerk Frits van Egters beschreven. Het verhaal is onderverdeeld in 10 hoofdstukken, die elk een volledige dag beslaan.

Vanaf 2001 werkte Dick Matena aan een bewerking van deze roman als stripverhaal, welke vervolgens door De Bezige Bij in vier delen werd uitgebracht.

In 2003 wordt Dick Matena hiervoor bekroond met de Vlaamse Staatsprijs voor het Beeldverhaal.

Galerie Christian Ouwens biedt de mogelijkheid de volledig uitgewerkte voorstudies aan te kopen.
Boeken door Christian Ouwens

Christian Ouwens heeft twee bijzondere boeken uitgegeven. Hiernaast ziet u hèt overzichtsboek van Armando, met op de cover een prachtige foto gemaakt door Anton Corbijn.

Daarnaast ziet u Imaginair, over het werk en leven van Eugène Brands. Het boek telt 300 pagina’s, gevuld met 200 afbeeldingen op groot formaat.

De teksten in beide boeken zijn geschreven door Hans den Hartog Jager.
Onze kunstenaars, onze vrienden

Hiernaast ziet u Schwarz, een van de nieuwe werken die te zien zijn in de galerie. Een selectie van deze nieuwe werken van Armando is reeds hier op de website te zien.

Momenteel tonen we een mooie samenstelling van kunstenaars. We presenteren werk van onder andere Armando, Eugène Brands, Klaas Gubbels, Sjoerd Buisman, Bernard Heesen, Anke Roder, Yoshitomo Nara, Thé Tjong-Khing, Kiki van Eijk en Piet Hein Eek. Daarnaast bieden wij een ruime selectie van gesigneerde boeken, tekeningen, grafiek en design aan.