Piet Hein Eek

(Purmerend, Nederland, 1967)

Piet Hein Eek studeerde in 1990 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven met een kast van sloophout; de Klassieke Kast in Sloophout. In een tijd van overdadigheid koos hij voor simpele materialen en een sobere vormgeving. Eek ontwerpt (en fabriceert) meubilair, verlichting en accessoires en houdt zich daarnaast bezig met de inrichting van gebouwen. Sinds kort verdiept hij zich ook in architectuur en het herbestemmen van gebouwen.

Het werk van Piet Hein Eek is opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam, alwaar hij een solo tentoonstelling had.

“Ik hou van dingen die niet helemaal kloppen”.
Piet Hein Eek

De klassieke sloophouten kast uit 1990 is het eerste werk van Piet Hein Eek en is gemaakt met traditionele houtbewerkingstechnieken. Het product wordt niet gelakt om zo de volledige structuur van het hout te kunnen behouden. Elke kast is uniek en gemaakt met het sloophout wat op dat moment beschikbaar is. Eek studeerde in 1990 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven.

Klassieke kast in sloophout (1990)
215 x 100 x 50 cm.
Onbehandeld sloophout, dennenhout en staal
2 deuren, 3 lades, 10 lades

KUIPSTOEL IN SLOOPHOUT

55 x 51 x 77 (45) cm
“Als je doet wat je niet leuk vindt en het wordt een succes ben je toch ongelukkig”
Piet Hein Eek

Elke balk wordt in stukken gesneden om twee poten, een rail en een zitting te maken. De essentie is dat er niets verloren gaat en dat de afmetingen van de bank worden bepaald door de lengte van een enkele balk.

ENKELE BALKENBANK (2011)
150 - 250 x 38 x 48 cm.
Sloophout
In verschillende kleuren beschikbaar

Rijksmuseum Amsterdam
Fotograaf: Thomas Mayer

OUDE RAMENKAST IN STAAL

prijs op aanvraag

AFVAL AFVAL TAFEL

184 x 80 x 84 cm.
Afvalsloophout en multiplex, hoogglans gelakt
Op maat gemaakt voor Louis Vuitton

AFVAL AFVAL KOFFIEBLOK (2013)

120 x 80 x 32 cm.
Afvalsloophout en multiplex