Klaas Gubbels

(Rotterdam, 1934)

Klaas Gubbels is één van Nederlands belangrijkste hedendaagse kunstenaars. Gubbels maakt schilderijen en tekeningen, ruimtelijk en grafisch werk, waarbij hij gebruik maakt van een veelvoud aan technieken en materialen, waaronder litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal. Klaas Gubbels zoekt zijn onderwerpen ofwel motieven in de puurste vorm.

Werk van Klaas Gubbels is opgenomen in vele collecties, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen.

Iconische werken in Rotterdam zijn 'De kroketten in het restaurant zijn aan de kleine kant' met C.B. Vaandrager in Hotel New York en 'In de verte een zwaan' aan de Provenierssingel.

Gubbels was vele jaren verbonden als docent van de Academie van Beeldende Kunsten in 'zijn' Rotterdam.

Klaas Gubbels in zijn atelier (2021)

'GETEKEND STILLEVEN', 1997 (VERKOCHT)

90,5 x 80 cm
Gemengde techniek
“Ik heb een beperkt aantal onderwerpen. Ik ben eigenlijk bijna totaal intuïtief. Ik laat het op me afkomen. Alles, alles, alles.”
Klaas Gubbels
Het ongelijke van hetzelfde

Deze uitspraak van K. Schippers over het rijke oeuvre van Klaas Gubbels is zo treffend dat het de titel is geworden van het in begin 2023 verschenen overzichtsboek. Uitgegeven door nai010 publishers en Christian Ouwens Galerie.

'KLAAS GUBBELS IN ZIJN ATELIER', 2021

“Ik wil bewust dat saaie omdraaien.
Dus dat het saaie iets is.”
Klaas Gubbels