Bezoek van Eugénie Brands

Eugénie Brands, dochter van Eugène Brands, op bezoek in de galerie.

Eugénie en Christian zijn beide bestuurslid van de Eugène Brands Foundation en hebben samen de nieuw verworven werken bekeken die sinds kort aan de uitzonderlijke galerie collectie zijn toegevoegd. In deze collectie bevinden zich ondermeer zeven van Brands’ grootste werken. Het was bijzonder voor Eugénie om deze specifieke werken van haar vader terug te zien, omdat de doeken een lange tijd niet zijn tentoongesteld aan het publiek. Een doek wat haar in het bijzonder raakte was het werk ‘Dynamic Universe’ uit 1991 (olieverf op doek, 140 x 190 cm.), dat achter Eugénie te zien is op de foto.

Momenteel wordt er gewerkt aan de samenstelling van een tentoonstelling die volgend jaar zal plaatsvinden in Cotignac (regio Provence-Alpes-Côte d’Azur), waar Eugène de laatste jaren van zijn leven heeft gewoond en gewerkt.

In 2021 wordt er binnen Christian Ouwens Galerie volop gewerkt aan nieuwe bijzondere exposities, waarbij deze werken van Eugène Brands ook tentoongesteld zullen worden. In de tussentijd is de galerie open voor bezoek en kunt u een afspraak maken als u specifieke vragen of belangstelling heeft.

Fotografie: Christian Ouwens Galerie