Kamagurka in NRC

Op 28 februari verscheen in NRC: “Kamagurka dit jaar boegbeeld van Kinderkunstweek voor basisscholen”

Naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling van Kamagurka ‘O! Maar dat kan ik ook’ in de galerie en de kinderkunstweek van 15 tot 26 maart, waar Kamagurka verkozen is als boegbeeld van deze themaweek, schreef Paul Steenhuis dit mooie artikel in de NRC.

“De Vlaamse kunstenaar Kamagurka (Luc Zeebroek) is dit jaar het boegbeeld van de Kinderkunstweek (KKW), een Zeeuws initiatief om basisschoolkinderen vroegtijdig met kunst in aanraking te laten komen. Het thema van de Kinderkunstweek, van 15 tot 26 maart, is dit jaar ingegeven door de klimaatcrisis en de Watersnoodherdenking: ‘Water in de kunst: van druppel tot tsunami.’

In de Rotterdamse galerie van Christian Ouwens werd afgelopen zaterdag het startsein voor de KKW van dit jaar gegeven, met de onthulling van het kunstwerk dat Kamagurka speciaal voor deelnemende schoolkinderen maakte. „Als kind heb ik nooit stilgestaan bij het begrip klimaat”, zei Kamagurka. „Het was mooi weer, of het regende. Meestal regen. Maar kinderen moeten zich nu al met het klimaat bezighouden. En dat is zo iets fundamenteels, dat je denkt: wat volgt? Straks houdt de zwaartekracht ook op.”

Die gedachte was uitgangspunt voor zijn zeefdruk die alleen schoolkinderen mogen kopen, voor 10 euro: daarop zien we een eendjesvoerend gezin, bij een verticaal zwevende blauwe vijver met eendjes – met de tekst: „Na het klimaat is nu ook de zwaartekracht om zeep.”

Lees verder onder de foto!

Klik hier om het hele artikel te lezen!
Kamagurka dit jaar boegbeeld van Kinderkunstweek voor basisscholen