26 november 2022 – 11 februari 2023 Klaas Gubbels 1 expositie, 2 boeken

Op zaterdag 26 november 2022 opende de tentoonstelling 'Het ongelijke van hetzelfde' om 15.00 in Christian Ouwens Galerie. De tentoonstelling is een reis zijn door het omvangrijke oeuvre van Klaas Gubbels. In teken van zijn 88e levensjaar, een magisch getal, hebben we dit moment genomen om te terug te blikken en vooruit te kijken naar de wereld die hij met zijn unieke beeldtaal heeft weten te scheppen. Naast de bekende werken uit de afgelopen jaren, is de tentoonstelling een samenstelling uit kunstwerken die Klaas zo nauw aan het hart staan dat hij ze tot nu nog nooit aan het grote publiek heeft willen tonen. Daarmee is deze expositie een bijzondere inkijk in de ziel van de kunstenaar.

Klaas was op 26 november zelf aanwezig bij de opening en de tentoonstelling is tot 12 februari 2023 te zien.

In combinatie met deze tentoonstelling zal in december een monografie uitkomen die dezelfde titel draagt 'Het ongelijke van hetzelfde'. Dit overzichtsboek wordt uitgegeven door Christian Ouwens Galerie en nai010 uitgevers. Een zeer uiteenlopende groep heeft met grote bereidwilligheid en enthousiasme een bijdrage geleverd om de invloed en de magie van het werk van Klaas in woorden te vatten. Onder anderen K. Schippers, Sara Berkeljon, Adriaan van Dis, Cherry Duyns, Benjamin Herman, Dirk Jan Postel, Bianca Stigter en Niña Weijers leverden een (textiele) bijdrage. De definitieve selectie is gemaakt door Christian Ouwens, waarna Irma Boom aan de slag is gegaan met de vormgeving.

Tot slot, verschijnt er in december nog een boek waar Klaas Gubbels aan heeft meegewerkt. Een onwaarschijnlijke, maar treffende combinatie tussen de recepten van meesterpatissier Cees Holtkamp en illustraties van Klaas. Beide mannen hebben een immense passie en arbeidsethos voor hun vak en in dit boek komen de liefdes voor deze twee disciplines perfect samen. Van een heerlijke advocaat tot een Bossche Bol om je vingers bij af te likken, steeds samengesteld met een illustratie van Klaas die de wereld van een patissier beeldend maakt. Een perfect cadeau voor de feestdagen!