Museum Voorlinden presenteert vanaf 24 maart het sleutelwerk ‘Nulpunt’ (2002) van kunstenaar Dave Meijer in de schatkamer.

449 beschilderde, kleurrijke paneeltjes bekleden de wanden van de geheime tentoonstellingsruimte van het museum. Het werk van Meijer bestaat uit een spel van kleuren, lijnen en vormen, geïnspireerd op wat de kunstenaar dagelijks om zich heen ziet in zijn thuisprovincie Zeeland.

Van 8 april tot met 19 augustus zal in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede de tentoonstelling Bernard Heesen en de waanzin van de 19de eeuw getoond worden.

Na het gymnasium studeerde Heesen van 1977 tot 1984 architectuur in Delft. In 1984 betrad hij de wereld van het glas in glasblazerij De Oude Horn, opgericht in 1977 door zijn vader Willem Heesen. Na een tijd zijn vader te hebben geassisteerd, koos Bernard Heesen definitief voor de glaskunst en droeg vader Willem de leiding van het bedrijf over aan hem. Al jaren zijn Heesen’s werken toonaangevend binnen de glaskunst.

Onze buren Museum Boijmans van Beuningen laten momenteel de prachtige, vaste collectie zien met de tentoonstelling ‘De collectie als tijdmachine’.

Naast onder andere werken van Mark Rothko, Rob Scholte, Donald Judd en Paul Cézanne heeft onze kunstenaar Klaas Gubbels een mooie, prominente plaats gekregen in het museum. Op het blauwe schilderij van Klaas Gubbels uit 1995 zijn Gubbels’ onmiskenbare tafel, koffiekan, koffiekopje en suikerpot te zien en een referentie naar Rotterdam door het in rood geschreven VAN NELLE. Vergeet bij het bezoek aan Boijmans niet even een blik te werpen op het Museumpark, waar de bouw van Het Collectiegebouw (Het Depot) gestart is.