De galerie is gelegen aan de Eendrachtsweg 20, tegenover het Museumpark (Boijmans van Beuningen, Chabot, Het Nieuwe Instituut, Kunsthal, Sonneveld Huis en het nieuw te bouwen Collectiegebouw).

De openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur. Tevens zijn wij op afspraak geopend.

Galerie Christian Ouwens is aangesloten bij de KunstKoop regeling. Met de KunstKoop kunt u een kunstwerk of design object aanschaffen en in termijnen betalen door middel van een (renteloze!) lening van het Mondriaan Fonds.
Op dit moment kunt u in de galerie de groepstentoonstelling ‘Vier’ zien van de kunstenaars Armando, Klaas Gubbels, Jan Roeland en Cherry Duyns.

De expositie in het statige pand tegenover het Museumpark is samengesteld uit bijzondere werken die toonaangevend zijn voor de hedendaagse kunst. De tentoonstelling omvat een ruim oeuvre aan werken van de vooraanstaande kunstenaars, met zowel typerende werken als uitzonderlijke schilderijen die zijn verdeeld over twee etages.

De contrasterende werken worden gedurende de tentoonstelling ‘Vier’ - een idee van Klaas Gubbels, de titel bedacht door Cherry Duyns - samengebracht tot een spectaculair geheel. De tentoonstelling vindt plaats van 8 oktober 2016 tot en met 2 december 2016.
Ontwerpster Kiki van Eijk en Galerie Christian Ouwens brengen een speciale oranje geanodiseerde editie van de Floating Frames Mantelclock.

De handgevluchten klok wordt gemaakt in een strikte oplage van 20 genummerde en gesigneerde exemplaren, ter gelegenheid van de nieuwe uitgave van Woth, hét nieuwe design magazine.

34 x 14 x 41 cm.

De klok is te bestellen voor 649,- door een mail te sturen naar galerie@christianouwens.nl.


Christian Ouwens
Dit prachtige beeld van Klaas Gubbels is momenteel te bewonderen in de galerie.

Het beeld is geschikt voor zowel buiten als binnen. Door cortenstaal te laten oxideren ontstaat dit mooie roestige aanzicht, wat het beeld nog sterker maakt. De sculptuur is 193 cm. hoog bij 135 cm. breed en 32 cm. diep. Ze zijn gemaakt in een beperkte oplage van 6 exemplaren.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen naar galerie@christianouwens.nl

Uitzonderlijke houtsnede Klaas Gubbels

Hiernaast ziet u de prachtige houtsnede die in samenwerking met galerie Christian Ouwens is gemaakt door Klaas Gubbels. Deze speciale editie in een oplage van slechts 40 stuks meet 35 x 50 cm en wordt aangeboden met medewerking van het nieuwe tijdschrift Wonderful Things (WOTH) voor 325 euro.

Deze ode van Klaas Gubbels aan het herkenbare design van Ricard, het Franse pastis merk, doet denken aan een warme zomermiddag in Frankrijk.
Christian Ouwens
Laatste gesigneerde boeken Olafur Eliasson

De laatste gesigneerde exemplaren, sommige zelfs voorzien van een tekening, van het boek ‘The Kitchen’ van Olafur Eliasson zijn verkrijgbaar in de galerie.

65,-


Boeken door Christian Ouwens

Christian Ouwens heeft twee bijzondere boeken uitgegeven. Links ziet u hèt overzichtsboek van Armando, met op de cover een prachtige foto gemaakt door Anton Corbijn.

Rechts ziet u Imaginair, over het werk en leven van Eugène Brands. Het boek telt 300 pagina’s, gevuld met 200 afbeeldingen op groot formaat.

De teksten in beide boeken zijn geschreven door Hans den Hartog Jager.

Museum tentoonstelling voor Thé Tjong-Khing

Galerie Christian Ouwens werkt al jaren samen met kinderboeken illustrator Thé Tjong-Khing (1933). Afgelopen jaar waren de originelen en enkele voorstudies van ‘Bosch, het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal…’ in de galerie te bezichtigen en bij hoge uitzondering waren enkele werken te koop. Na groot succes zal deze tentoonstelling binnenkort verplaatst worden naar Het Noordbrabants Museum.

De expositie ‘In de ban van Bosch - Pieter Bruegel de Oude, Thé Tjong-Khing, Jan Fabre en Gurt Swanenberg’ zal te zien zijn van 29 oktober 2016 tot en met 29 januari 2017 in Het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch.