​Onze website wordt vernieuwd. Hierdoor kunnen onvolkomenheden voorkomen.

Excuses voor enig ongemak.
​Galerie Christian Ouwens is gelegen tegenover het Museumpark in Rotterdam, om de hoek van de Witte de Withstraat.

We werken alleen rechtstreeks met onze kunstenaars en realiseren met hen inspirerende projecten en tentoonstellingen. Of in het geval van Armando (1929 - 2018) en Eugène Brands (1913 - 2002) werken we samen met de rechthebbenden. Op deze manier kunnen we de authenticiteit en kwaliteit garanderen.

Christian Ouwens is voorzitter van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) en bestuurslid van de Stichting Eugène Brands.

Op 7 maart vindt van 20.00 tot 01.00 uur de Rotterdamse Museumnacht plaats.

Christian Ouwens Galerie neemt hier vanzelfsprekend weer aan deel met de tentoonstelling van Bas Geerts;

you should do something

yourself because then

you see everything clearly

Te zien zijn schilderijen, tekstanimaties en een speciaal voor de gelegenheid gemaakte muurschildering.

Er gaat een onzichtbare logica schuil achter de abstracte schilderijen van Bas Geerts, een principe dat het oppervlak, met al zijn reflecties, domineert. Voordat Geerts begint met schilderen schrijft hij namelijk een computerprogramma. Dit programma schetst voor hem ontwerpen, opgebouwd uit random gegenereerde geometrische vormen. Deze ontwerpen voert hij vervolgens ambachtelijk uit met behulp van bladmetaal, pure pigmenten en acrylverf op linnen. Hoewel het gebruik van de computer een mechanistisch beeld als uitkomst doet vermoeden, doen de schilderijen juist herinneren aan organische patronen, als de golvingen van stromend water. De titels van de werken verwijzen naar de datum waarop het computerprogramma het ontwerp genereerde.

Bas Geerts (Leiden, 1971) is werkzaam als beeldend kunstenaar, dichter en muziekprogrammeur, en studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam.

Tegelijk met deze tentoonstelling zijn er schilderijen te zien in 2 vestigingen van Dudok (Meent 88, Rotterdam en Rijnstraat 10c, Den Haag) te zien, deze werden in 2017 gemaakt tijdens een residency in New York.

Op 1 juli was het een jaar geleden dat Armando, op 88-jarige leeftijd, in zijn slaap is overleden. Wij verloren hiermee een begenadigd kunstenaar, schrijver, acteur, muzikant, maar bovenal een fijn mens.

De foto hiernaast, Armando werkt aan zijn laatste tekeningen, is in juni gemaakt tijdens ons meerdaagse bezoek aan Potsdam.

Bedankt lieve Armando voor de hele mooie periode dat we je hebben mogen leren kennen, voor het boek dat we met elkaar samenstelden, de etentjes en meer…

Christian Ouwens, Conny, Tenzin en Isa
Christian Ouwens
​Het 300 pagina’s tellende overzichtsboek dat Christian Ouwens, Hans den Hartog Jager en Armando samenstelden. Hierin is de veelzijdigheid van dit multitalent in beeld gebracht. De omslagfoto is van Anton Corbijn.

Bestel dit boek hier (ISBN 9789490291037).