​Momenteel is de tentoonstelling WATERCOLOURS van Joris Geurts te zien.

De aquarellen van Joris Geurts (1958) ogen abstract en dromerig. Het zijn herinneringen, landschappen, of een kosmos die deels is vervaagd. Zijn doelbewuste penseelstrepen dwalen over een langgerekt vlak, vaak verwijzend naar de natuur en nostalgie. Het werk is geïnspireerd door reizen, lange vlaktes, een uitgestrekt vergezicht. Vaak zijn het gedachtes aan plaatsen of gebeurtenissen, die geen helder beeld meer vormen, maar grotendeels zijn vervaagd. Thema’s als dromen en vergankelijkheid, maar ook poëzie vormen het uitgangspunt voor zijn werk. Voor Geurts, die naast schilderen ook muziek componeert, speelt dynamiek ook een belangrijke rol. De beweeglijkheid die in muziek terug te vinden is, is ook te zien in zijn aquarellen. Zijn werken zijn gevoelig, maar tonen tegelijk vakmanschap; begrijpen welk effect verf en het penseel heeft op een vlak. Door de kleurspeling en gelaagdheid brengt Joris Geurts diepte in zijn werken. De soms haast doorzichtige vlakken overschrijden de grens tussen wat echt is en wat denkbeeldig.

Christian Ouwens
​A bigger book, het grote 600 pagina’s tellende David Hockney-boek, is beschikbaar! Vanzelfsprekend gesigneerd door de meester zelf.

Het boek is 70 x 50 cm. (opengeslagen 70 x 100 cm.) en wordt geleverd met een door Marc Newson ontworpen standaard.

Inclusief nog een extra, begeleidend boek kost het geheel 2.000,-. Dan wordt het ook afgeleverd en gemonteerd op jouw favoriete plek in huis of kantoor!

Galerie Christian Ouwens is geselecteerd om de KunstKoop regeling aan te bieden. Met de KunstKoop kunt u kunst en design aanschaffen en in termijnen betalen door middel van een (renteloze!) lening van het Mondriaan Fonds.
De galerie is gelegen aan de Eendrachtsweg 20, tegenover het Museumpark (Boijmans van Beuningen, Chabot, Het Nieuwe Instituut, Kunsthal, Sonneveld Huis en het nieuw te bouwen Collectiegebouw).

De openingstijden zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur of op afspraak.

Attentie: op 27 april (Koningsdag) en 5 mei (Bevrijdingsdag) zijn wij gesloten.