Galerie Christian Ouwens is gelegen aan de Eendrachtsweg 20, tegenover het Museumpark (Boijmans van Beuningen, Chabot, Het Nieuwe Instituut, Kunsthal, Sonneveld Huis en het nieuw te bouwen Collectiegebouw). De openingstijden zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur of op afspraak.

De galerie is geselecteerd om de KunstKoop regeling aan te bieden. Met de KunstKoop kunt u kunst en design aanschaffen en in termijnen betalen door middel van een (renteloze!) lening van het Mondriaan Fonds.

Christian Ouwens is voorzitter van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) en secretaris van de Stichting Eugène Brands.

Op dit moment toont het CoBrA Museum in Amstelveen een expositie met werken Eugène Brands van tien particuliere verzamelaars. Christian Ouwens is een van deze verzamelaars.

Speciaal voor de bijbehorende publicatie bracht fotograaf Hans de Bruijn een bezoek aan de galerie en maakte een portret van Christian en zijn gezin bij enkele favoriete werken van Brands.

In de galerie is altijd een vaste collectie werken van Eugène Brands aanwezig. Dit is het resultaat van twintig jaar verzamelen.

Later in 2018 zal er tevens bij Galerie Christian Ouwens een tentoonstelling en boekpresentatie zijn van Eugène Brands, in combinatie met etnografica. Zorgvuldig samengesteld door Christian Ouwens en geschreven door kunstcriticus Hans den Hartog Jager.

Klik hier om enkele originele werken van Eugène Brands te bekijken.

Momenteel zijn wij bezig met de voorbereiding voor het boek en de tentoonstelling van Dave Meijer. Deze zullen in 2018 worden gepresenteerd in de galerie.
Afgelopen zomer was in de galerie de tentoonstelling ‘As above so below’ te zien met indrukwekkende schilderijen van de Britse kunstenaar James Aldridge.

Hierboven ziet u het werk ‘Hidden’ van 1,8 bij 2,5 meter.

Klik hier om meer werken van James Aldridge te bekijken.
Er is een nieuwe serie schilderijen van Armando binnengekomen.

Het afgebeelde ‘Seestück’ is een van deze werken, olieverf op doek in een formaat van 150 x 200 centimeter.

Klik hier voor meer werken van Armando.Bernard Heesen

Na het gymnasium studeerde Heesen van 1977 tot 1984 architectuur in Delft. In 1984 betrad hij de wereld van het glas in glasblazerij De Oude Horn, opgericht in 1977 door zijn vader Willem Heesen. Na een tijd zijn vader te hebben geassisteerd, koos Bernard Heesen definitief voor de glaskunst en droeg vader Willem de leiding van het bedrijf over aan hem. Al jaren zijn Heesen’s werken toonaangevend binnen de glaskunst.

Bekijk hier meer glaswerk van Bernard Heesen.
Onze buren Museum Boijmans van Beuningen laten momenteel de prachtige, vaste collectie zien met de tentoonstelling ‘De collectie als tijdmachine’.

Naast onder andere werken van Mark Rothko, Rob Scholte, Donald Judd en Paul Cézanne heeft onze kunstenaar Klaas Gubbels een mooie, prominente plaats gekregen in het museum. Op het blauwe schilderij van Klaas Gubbels uit 1995 zijn Gubbels’ onmiskenbare tafel, koffiekan, koffiekopje en suikerpot te zien en een referentie naar Rotterdam door het in rood geschreven VAN NELLE. Vergeet bij het bezoek aan Boijmans niet even een blik te werpen op het Museumpark, waar de bouw van Het Collectiegebouw (Het Depot) gestart is.