De galerie is gelegen aan de Eendrachtsweg 20, tegenover het Museumpark (Boijmans van Beuningen, Chabot, Het Nieuwe Instituut, Kunsthal, Sonneveld Huis en het nieuw te bouwen Collectiegebouw). De openingstijden zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur of op afspraak.

Galerie Christian Ouwens is geselecteerd om de KunstKoop regeling aan te bieden. Met de KunstKoop kunt u kunst en design aanschaffen en in termijnen betalen door middel van een (renteloze!) lening van het Mondriaan Fonds.

Galerie Christian Ouwens is lid van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA).

De tentoonstelling ‘As Above So Below’ is wegens succes verlengd tot en met 21 oktober!

Momenteel is de bijzondere tentoonstelling ‘As above so below’ met nieuwe schilderijen op zeer groot formaat van James Aldridge te zien. Tevens is het gelijknamige boek dat Christian Ouwens samen met James Aldridge maakte beschikbaar. Misschien zelfs gesigneerd!

Jaren geleden zag Christian Ouwens een tien meter lang schilderij hangen in het restaurant van Tate Modern in Londen. Het doek verbeeldde een fantasierijke wereld: vogels, planten, herten en bomen, een symbiose die voortleeft in de gedachte van de kijker. Keer op keer is Ouwens terug gegaan om het schilderij te bekijken, totdat hij besloot de kunstenaar, die toen al in Zweden woonde, te benaderen voor een samenwerking.
De schilderstijl van de kunstenaar vormt een onvergetelijke indruk. Geïnkte washes, geometrische vormen en zacht rokerige gebieden staan recht tegenover de sierlijke silhouetten, realistische vogels en gestileerde elementen. De resulterende spanning herinnert de kijker eraan dat wat men ziet niet altijd is wat het in eerste instantie lijkt. De schilderijen spreken hun eigen taal, ondanks hun referenties naar eerdere werken en dat is ook de constante ontwikkeling in de carrière van Aldridge, elk werk is door het vorige beïnvloed.

De tentoonstelling is te zien tot en met 21 oktober.

Klik hier om naar de overzichtspagina van James Aldridge te gaan.

Momenteel zijn wij bezig met de voorbereiding voor het boek en de tentoonstelling van Dave Meijer. Deze zullen in 2018 worden gepresenteerd in de galerie.
​In de galerie is altijd een vaste collectie werken van Eugène Brands aanwezig. Dit is het resultaat van 20 jaar verzamelen.
In het nieuwe jaar, vanaf januari 2018, zal er een tentoonstelling van zijn werk in combinatie met etnografica plaatsvinden, vergezeld met een boek. Zorgvuldig samengesteld door Christian Ouwens en geschreven door Hans den Hartog Jager.
Klik hier om meer werken van Eugène Brands te bekijken.
Er is een nieuwe serie schilderijen van Armando binnen gekomen.

Het afgebeelde ‘Seestück’ is een van deze werken, olieverf op doek in een formaat van 150 x 200 centimeter.

Klik hier voor het volledige overzicht.​A bigger book, het grote 600 pagina’s tellende David Hockney-boek, is beschikbaar! Vanzelfsprekend gesigneerd door de meester zelf.

Het boek is 70 x 50 cm. (opengeslagen 70 x 100 cm.) en wordt geleverd met een door Marc Newson ontworpen standaard.

Inclusief nog een extra, begeleidend boek kost het geheel 2.000,-. Dan wordt het ook afgeleverd en gemonteerd op jouw favoriete plek in huis of kantoor!
Een gedeelte uit Christian Ouwens’ collectie van Eugène Brands zal verschijnen in de publicatie 10 x verzameld. Tevens zal het CoBrA Museum in 2018 een bijbehorende expositie met de werken van de tien particuliere verzamelaars tentoonstellen.

Prof. dr Ruud Lapré heeft voor het boek, dat eind dit jaar verschijnt, tien particuliere verzamelaars van het werk van Brands geïnterviewd.

Speciaal voor de publicatie bracht fotograaf Hans de Bruijn een bezoek aan de galerie en maakte een portret van Christian en zijn gezin bij enkele favoriete werken van Brands.
Onze buren Museum Boijmans van Beuningen laten momenteel de prachtige, vaste collectie zien met de tentoonstelling ‘De collectie als tijdmachine’.

Naast onder andere werken van Mark Rothko, Rob Scholte, Donald Judd en Paul Cézanne heeft onze kunstenaar Klaas Gubbels een mooie, prominente plaats gekregen in het museum. Op het blauwe schilderij van Klaas Gubbels uit 1995 zijn Gubbels’ onmiskenbare tafel, koffiekan, koffiekopje en suikerpot te zien en een referentie naar Rotterdam door het in rood geschreven VAN NELLE. Vergeet bij het bezoek aan Boijmans niet even een blik te werpen op het Museumpark, waar de bouw van Het Collectiegebouw (Het Depot) gestart is.