​Let op: vanwege Koningsdag is de galerie vrijdag 27 april 2018 gesloten! 

Zaterdag 28 april zijn we wel geopend van 11 tot 18 uur.
Museum Voorlinden presenteert vanaf 24 maart het sleutelwerk ‘Nulpunt’ (2002) van kunstenaar Dave Meijer in de schatkamer.

449 beschilderde, kleurrijke paneeltjes bekleden de wanden van de geheime tentoonstellingsruimte van het museum. Het werk van Meijer bestaat uit een spel van kleuren, lijnen en vormen, geïnspireerd op wat de kunstenaar dagelijks om zich heen ziet in zijn thuisprovincie Zeeland.

Van 8 april tot met 19 augustus zal in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede de tentoonstelling Bernard Heesen en de waanzin van de 19de eeuw getoond worden.

Na het gymnasium studeerde Heesen van 1977 tot 1984 architectuur in Delft. In 1984 betrad hij de wereld van het glas in glasblazerij De Oude Horn, opgericht in 1977 door zijn vader Willem Heesen. Na een tijd zijn vader te hebben geassisteerd, koos Bernard Heesen definitief voor de glaskunst en droeg vader Willem de leiding van het bedrijf over aan hem. Al jaren zijn Heesen’s werken toonaangevend binnen de glaskunst.

Op dit moment toont het CoBrA Museum in Amstelveen een expositie met werken Eugène Brands van tien particuliere verzamelaars. Christian Ouwens is een van deze verzamelaars.

Speciaal voor de bijbehorende publicatie bracht fotograaf Hans de Bruijn een bezoek aan de galerie en maakte een portret van Christian en zijn gezin bij enkele favoriete werken van Brands.

In de galerie is altijd een vaste collectie werken van Eugène Brands aanwezig. Dit is het resultaat van twintig jaar verzamelen.

Later in 2018 zal er tevens bij Galerie Christian Ouwens een tentoonstelling en boekpresentatie zijn van Eugène Brands, in combinatie met etnografica. Zorgvuldig samengesteld door Christian Ouwens en geschreven door kunstcriticus Hans den Hartog Jager.

Klik hier om enkele originele werken van Eugène Brands te bekijken.

Afgelopen zomer was in de galerie de tentoonstelling ‘As above so below’ te zien met indrukwekkende schilderijen van de Britse kunstenaar James Aldridge.

Hierboven ziet u het werk ‘Hidden’ van 1,8 bij 2,5 meter.

Klik hier om meer werken van James Aldridge te bekijken.

Onze buren Museum Boijmans van Beuningen laten momenteel de prachtige, vaste collectie zien met de tentoonstelling ‘De collectie als tijdmachine’.

Naast onder andere werken van Mark Rothko, Rob Scholte, Donald Judd en Paul Cézanne heeft onze kunstenaar Klaas Gubbels een mooie, prominente plaats gekregen in het museum. Op het blauwe schilderij van Klaas Gubbels uit 1995 zijn Gubbels’ onmiskenbare tafel, koffiekan, koffiekopje en suikerpot te zien en een referentie naar Rotterdam door het in rood geschreven VAN NELLE. Vergeet bij het bezoek aan Boijmans niet even een blik te werpen op het Museumpark, waar de bouw van Het Collectiegebouw (Het Depot) gestart is.