De galerie is gelegen aan de Eendrachtsweg 20, tegenover het Museumpark (Boijmans van Beuningen, Chabot, Het Nieuwe Instituut, Kunsthal, Sonneveld Huis en het nieuw te bouwen Collectiegebouw). De openingstijden zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur of op afspraak.

Galerie Christian Ouwens is geselecteerd om de KunstKoop regeling aan te bieden. Met de KunstKoop kunt u kunst en design aanschaffen en in termijnen betalen door middel van een (renteloze!) lening van het Mondriaan Fonds.

Galerie Christian Ouwens is lid van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA).

Christian Ouwens is bestuurslid van de Stichting Eugène Brands en voorzitter van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA).

Een gedeelte uit Christian Ouwens’ collectie van Eugène Brands is verschenen in de publicatie 10 x verzameld. Tevens zal het CoBrA Museum in 2018 een bijbehorende expositie met de werken van de tien particuliere verzamelaars tentoonstellen.

Prof. dr Ruud Lapré heeft voor het boek tien particuliere verzamelaars van het werk van Brands geïnterviewd.

Speciaal voor de publicatie bracht fotograaf Hans de Bruijn een bezoek aan de galerie en maakte een portret van Christian en zijn gezin bij enkele favoriete werken van Brands.

In de galerie is altijd een vaste collectie werken van Eugène Brands aanwezig. Dit is het resultaat van 20 jaar verzamelen.

In het nieuwe jaar, vanaf januari 2018, zal er een tentoonstelling van zijn werk in combinatie met etnografica plaatsvinden, vergezeld met een boek. Zorgvuldig samengesteld door Christian Ouwens en geschreven door Hans den Hartog Jager. Deze tentoonstelling zal gelijktijdig met de expositie van Eugène Brands in het CoBrA Museum plaatsvinden.

Klik hier om meer werken van Eugène Brands te bekijken.

Momenteel zijn wij bezig met de voorbereiding voor het boek en de tentoonstelling van Dave Meijer. Deze zullen in 2018 worden gepresenteerd in de galerie.
Afgelopen zomer was in de galerie de tentoonstelling ‘As above so below’ te zien met indrukwekkende schilderijen van de Britse kunstenaar James Aldridge.

Hierboven ziet u het werk ‘Hidden’ van 1,8 bij 2,5 meter.

Klik hier om meer werken van James Aldridge te bekijken.
Er is een nieuwe serie schilderijen van Armando binnen gekomen.

Het afgebeelde ‘Seestück’ is een van deze werken, olieverf op doek in een formaat van 150 x 200 centimeter.

Klik hier voor het volledige overzicht.Bernard Heesen

Na het gymnasium studeerde Heesen van 1977 tot 1984 architectuur in Delft. In 1984 betrad hij de wereld van het glas in glasblazerij De Oude Horn, opgericht in 1977 door zijn vader Willem Heesen. Na een tijd zijn vader te hebben geassisteerd, koos Bernard Heesen definitief voor de glaskunst en droeg vader Willem de leiding van het bedrijf over aan hem. Al jaren zijn Heesen’s werken toonaangevend binnen de glaskunst.

Bekijk hier meer glaswerk van Bernard Heesen.
Onze buren Museum Boijmans van Beuningen laten momenteel de prachtige, vaste collectie zien met de tentoonstelling ‘De collectie als tijdmachine’.

Naast onder andere werken van Mark Rothko, Rob Scholte, Donald Judd en Paul Cézanne heeft onze kunstenaar Klaas Gubbels een mooie, prominente plaats gekregen in het museum. Op het blauwe schilderij van Klaas Gubbels uit 1995 zijn Gubbels’ onmiskenbare tafel, koffiekan, koffiekopje en suikerpot te zien en een referentie naar Rotterdam door het in rood geschreven VAN NELLE. Vergeet bij het bezoek aan Boijmans niet even een blik te werpen op het Museumpark, waar de bouw van Het Collectiegebouw (Het Depot) gestart is.