De galerie is gelegen aan de Eendrachtsweg 20, tegenover het Museumpark (Boijmans van Beuningen, Chabot, Het Nieuwe Instituut, Kunsthal en Sonneveld Huis en het nieuw te bouwen Collectiegebouw).

De openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur. Tevens zijn wij op afspraak geopend.

Galerie Christian Ouwens is aangesloten bij de KunstKoop regeling. Met de KunstKoop kunt u een kunstwerk of design object aanschaffen en in termijnen betalen door middel van een (renteloze!) lening van het Mondriaan Fonds.
 

Gisteren is dit prachtige beeld van Klaas Gubbels gearriveerd in de galerie.

Het beeld is geschikt voor zowel buiten als binnen. Door cortenstaal te laten oxideren ontstaat dit mooie roestige aanzicht, wat het beeld nog sterker maakt. De sculptuur is 193 centimeter hoog en gemaakt in een beperkte oplage van 6 exemplaren.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen naar galerie@christianouwens.nl
 

Uitzonderlijke houtsnede Klaas Gubbels

Hiernaast ziet u de prachtige houtsnede die in samenwerking met galerie Christian Ouwens is gemaakt door Klaas Gubbels. Deze speciale editie in een oplage van slechts 40 stuks meet 35 x 50 cm en wordt aangeboden met medewerking van het nieuwe tijdschrift Wonderful Things (WOTH) voor 325 euro.

Deze ode van Klaas Gubbels aan het herkenbare design van Ricard, het Franse pastis merk, doet denken aan een warme zomermiddag in Frankrijk.
Christian Ouwens
Laatste gesigneerde boeken Olafur Eliasson

De laatste gesigneerde exemplaren, sommige zelfs voorzien van een tekening, van het boek ‘The Kitchen’ van Olafur Eliasson zijn verkrijgbaar in de galerie.

65 euro


Nieuwe schilderijen van James Aldridge

Christian Ouwens zag in 2007 het schilderij ‘Cold mouth prayer’ van James Aldridge in Tate Modern in Londen. Sindsdien nam hij vrienden en relaties mee om het te laten zien.

Sinds 2015 vertegenwoordigt Galerie Christian Ouwens de kunstenaar.

​Hiernaast ziet u het meest recente werk van James Aldridge van 200 bij 250 cm. genaamd Cover.

Klik hier voor details van Cover.

Boeken door Christian Ouwens

Christian Ouwens heeft twee bijzondere boeken uitgegeven. Links ziet u hèt overzichtsboek van Armando, met op de cover een prachtige foto gemaakt door Anton Corbijn.

Rechts ziet u Imaginair, over het werk en leven van Eugène Brands. Het boek telt 300 pagina’s, gevuld met 200 afbeeldingen op groot formaat.

De teksten in beide boeken zijn geschreven door Hans den Hartog Jager.

Beeldverhaal ontmoet literatuur

De avonden is de debuutroman van Gerard Reve. In het hele verhaal worden tien dagen uit het leven van de 23-jarige kantoorklerk Frits van Egters beschreven. Het verhaal is onderverdeeld in 10 hoofdstukken, die elk een volledige dag beslaan.

Vanaf 2001 werkte Dick Matena aan een bewerking van deze roman als stripverhaal, welke vervolgens door De Bezige Bij in vier delen werd uitgebracht.

In 2003 wordt Dick Matena hiervoor bekroond met de Vlaamse Staatsprijs voor het Beeldverhaal.

Galerie Christian Ouwens biedt de mogelijkheid de volledig uitgewerkte voorstudies aan te kopen.

Museum tentoonstelling voor Thé Tjong-Khing

Galerie Christian Ouwens werkt al jaren samen met kinderboeken illustrator Thé Tjong-Khing (1933). Afgelopen jaar waren de originelen en enkele voorstudies van ‘Bosch, het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal…’ in de galerie te bezichtigen en bij hoge uitzondering waren enkele werken te koop. Na groot succes zal deze tentoonstelling binnenkort verplaatst worden naar Het Noordbrabants Museum.

De expositie ‘In de ban van Bosch - Pieter Bruegel de Oude, Thé Tjong-Khing, Jan Fabre en Gurt Swanenberg’ zal te zien zijn van 29 oktober 2016 tot en met 29 januari 2017 in Het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch.

Onze kunstenaars, onze vrienden

Hiernaast ziet u Schwarz, een van de nieuwe werken die te zien zijn in de galerie. Een selectie van deze nieuwe werken van Armando is reeds hier op de website te zien.

Momenteel tonen we een mooie samenstelling van kunstenaars. We presenteren werk van onder andere Armando, Eugène Brands, Klaas Gubbels, Sjoerd Buisman, Bernard Heesen, Anke Roder, Yoshitomo Nara, Thé Tjong-Khing, Kiki van Eijk en Piet Hein Eek. Daarnaast bieden wij een ruime selectie van gesigneerde boeken, tekeningen, grafiek en design aan.