Galerie Christian Ouwens is gelegen tegenover het museumpark, om de hoek van de Witte de Withstraat. Al sinds de oprichting in 1995 organiseert Christian Ouwens bijzondere tentoonstellingen van internationaal niveau op het gebied van hedendaagse kunst en Dutch Design.

Het pand wordt geregeld onder handen genomen door kunstenaars en designers, waardoor er telkens een nieuwe, spannende dynamiek ontstaat. Momenteel wordt er bijvoorbeeld een kroonluchter ontworpen door glaskunstenaar Bernard Heesen, die de entree zal verlichten. Ook is er een bijzonder buitenbeeld gemaakt in samenwerking met Klaas Gubbels, dat een mooie vaste plek heeft gekregen in de tuin van Villa Augustus in Dordrecht. Naar binnen kijkend ziet men de op maat gemaakte trap, ontworpen door Mieke Meijer, die de balustrade en benedenverdieping verbindt. Meerdere etages voorzien van enorme ramen bieden ruimte voor onder andere beelden, schilderijen, design, glaswerk en grafiek.

Werken van Armando, James Aldridge, Harm-Jan Boven, Eugène Brands, Sjoerd Buisman, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Klaas Gubbels, Dave Meijer, Jaime Hayon, Bernard Heesen, Dick Matena, Rop van Mierlo, Anke Roder, Makiko Shinoda en Thé Tjong-Khing zijn, naast nog veel meer werken, te zien bij galerie Christian Ouwens.

In 2018 zullen er tentoonstellingen te zien zijn en publicaties uitgegeven worden van onder andere Dave Meijer en Eugène Brands.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van komende tentoonstellingen, dan kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.
Christian Ouwens