Kamagurka ‘O! Maar dat kan ik ook’

18/02/2023 - 29/04/2023

Met ogenschijnlijk gemak, verstaat Kamagurka de kunst om de wereld om hem heen met humor en scherpte te typeren. In de vorm van tekeningen, beelden, edities, boeken, een heuse zeespiegel en een complex wandkleed, brengt hij een glimlach in de vaak cynische verhalen die het dagelijks leven beheersen.

In al het werk van Kamagurka is die glimlach te vinden, maar daarmee is het allesbehalve lichtzinnig. Met onverklaarbare eenvoud, weet hij telkens de vinger op de zere plek te leggen. En daarom is de titel ‘O! Maar dat kan ik ook’ niet alleen van toepassing op de naïeve museumbezoeker in de zeefdruk, maar ook op het gehele oeuvre van Kamagurka zelf. De humor, de eenvoud, de souplesse lijken zo gemakkelijk te evenaren. Maar dat zou een onoverkomelijke denkfout zijn. Immers is talent voor ironie de meest gevaarlijke.

Dompel je onder in de ironie van Kamagurka en bezoek de tentoonstelling ‘O! Maar dat kan ik ook’. De tentoonstelling is op 18 februari feestelijk geopend en zal tot 29 april 2023 te bezoeken zijn. Daarnaast is de galerie op zaterdag 4 maart, tijdens de Rotterdamse Museumnacht, geopend.