Klaas Gubbels ‘Het ongelijke van hetzelfde’: expositie en boek

26/11/2022 - 12/02/2023

Voor de tentoonstelling 'Het ongelijke van hetzelfde' hebben Klaas Gubbels en Christian Ouwens een unieke selectie uit het oeuvre van Gubbels gemaakt. Deze tentoonstelling is een weerspiegeling van Gubbels' omvangrijke werk en draagt tevens dezelfde naam als de onlangs verschenen monografie. Deze is uitgegeven door Christian Ouwens Galerie en nai010 uitgevers en is op 22 januari verschenen en gepresenteerd.

Voor dit overzichtsboek is een diverse groep van creatievelingen benaderd die allen even enthousiast waren om een bijdrage te leveren. Onder anderen K. Schippers, Sara Berkeljon, Adriaan van Dis, Cherry Duyns, Benjamin Herman, Dirk Jan Postel, Bianca Stigter en Niña Weijers hebben ieder op geheel eigen wijze laten zien wat het werk van Gubbels voor hen betekent. Het boek omvat ruim 300 pagina’s van Gubbels' meest iconische werken. Aan de hand van de door Christian Ouwens gemaakte definitieve selectie werken, is grafisch ontwerpster Irma Boom deze week aan de slag gegaan met de vormgeving.

Naast de reguliere oplage is er een gelimiteerde zeefdruk van 88 exemplaren uitgegeven, gebaseerd op het schilderij 'Het ongelijke van hetzelfde'. Deze zeefdruk is persoonlijk met de hand genummerd en gesigneerd door Klaas Gubbels en uitgegeven door Christian Ouwens Galerie.